O Karnozine

L-karnozín je krátka bielkovina (dipeptid) tvorená z dvoch aminokyselín - beta-alanínu a l-histidínu. Pôvodom je slovo karnozín, podobne ako karnitín, tvorené z koreňového slova "carn"- mäso, telo, preto prevaha tejto zlúčeniny bude práve v živočíšnej ríši a strave, narozdiel od vegetariánskej (vegánskej), ktorá bude o túto dôležitú látku ochudobnená.

Čo sa týka vstrebateľnosti karnozínu, ide o proces, akým sa vstrebáva väčšina živín z potravy a to v horných častiach tenkého čreva, kde efektivita vstrebania predstavuje 30-70% zo zmiešanej potravy (hlavne mäsa) a až 70% pri podaní čistého karnozínu.

Medzi hlavné zdroje potravy s obsahom karnozínu patrí:

  • mäso (hydina, bravčové, jahňacie, teľacie, hovädzie,...) – čím viac karnozínu mäso obsahuje, tým viac sa predlžuje jeho skladovateľnosť vďaka antioxidačnej ochrane karnozínu
  • ryby
  • vajcia, mlieko ( v menšej miere)

U človeka sa nachádza v mozgu, srdcovom tkanivesvale a koži a práve tam plní nezastupiteľnú úlohu, ako jeden z ochranných faktorov, ktorý zaručene chráni pred poškodením buniek spôsobeným hlavne voľnými radikálmi, oxidačným stresom a ťažkými kovmi , pomáha pri regenerácii (napr. svalovej bunky, pečeňovej) a udržuje telo stále mladé a vitálne.

Je to 100% prírodná látka!

L- Carnosine Premium je dokonca obohatený o koenzým Q10, ktorý je okrem svojej antioxidačnej ochrany aj látkou, vďaka ktorej sa môže uvoľniť energia, ktorú potrebujeme pre život a vitamín E, tiež silný antioxidant rozpustný v tukoch, ktorý chráni bunkové membrány pred poškodením a zpomaľuje starnutie.

Výživový doplnok KOMPAVA, Premium L-Carnosine 60 kps Cena s DPH 38,00 € Zakúpite tu